Aanpak

Fonsvanrooij fons-van-rooij fons van rooij fondsenwerving interim-directeur goede-doelen strateeg marketeer baukje tinke-effect

Mijn aanpak... verwacht geen gelikte, strategische krompraat. Om het simpel te zeggen: eerst het zuur, dan het zoet. Om vernieuwing en vooruitgang te krijgen, wil ik eerst alle feiten en omstandigheden boven tafel hebben. Onbevooroordeeld. Geen praatjes; geen ellenlange rapporten. Liefst recht op het doel af. Het delen en gezamenlijk onderschrijven van deze analyse is de start van een nieuw begin. Teruggaan naar de bron en het bestaansrecht van de organisatie is meestal een must! Wie of wat staat de gedroomde ontwikkeling in de weg? Hoe ruimen we obstakels op? En hoe boren we nieuwe energie en successen aan? Hebben we het lek boven water dan bouwen we met hervonden creativiteit weer aan een perspectief. De oplossing ligt meestal verbazingwekkend dichtbij. Om dat te zien, moet je het eerst begrijpen (met dank aan J. Cruijff).

 

Hier kun je mij voor bellen: visie- en strategieontwikkeling, een audit op je marketing en/of fondsenwerving, coaching en interim-management op directieniveau van fondsenwervende en ledenorganisaties. Vraag me gerust naar concrete voorbeelden en het hemd van mijn lijf.

 

Marc van den Tweel, algemeen directeur Natuurmonumenten: “Ondernemers zijn geen bestuurders. En bestuurders zijn geen ondernemers. Maar Fons bewijst dat er ook professionals zijn die beide werelden weten te combineren!”

 

Gea Broekema, Executive Director Alzheimer Nederland: 'Ik heb Fons lang geleden leren kennen toen hij bij het Astma Fonds (nu Long Fonds) werkte. Ik kreeg les van hem tijdens de postacademische opleiding in Utrecht. Dit was mijn eerste kennismaking met de wondere wereld van de Goede Doelen. Fons is een van de mensen die ik in de jaren daarna altijd ergens weer tegen kwam.  Ik hou van zijn aanpak, zijn manier van werken en zijn visie op Goede Doelen. Waarom? Vanwege zijn natuurlijke voorkeur om belangrijke zaken terugbrengen tot de essentie. Drie sleutelwoorden bij Fons zijn voor mij: eenvoud, bewegen en sturen.'

 

Zit jij met soortgelijke vraagstukken in je organisatie? Bel me gerust 06 5470 8578