SLOWTriatlon® is de gewone triatlon, maar dan relaxed, zodat elke sportieveling, jong en oud, mee kan doen. Banenzwemmen in een 25 meter bad, of in open water, fietsen en wandelen in plaats van wielrennen en hardlopen. 

 

De eerste editie - een try out met een 1/4 en 1/8 variant- heeft plaatsgevonden in Gaastmeer, gemeente

Súdwest Fryslân op zaterdag 12 september 2020. Voor 2021 zijn de data en locaties 26 juni SLOWTriatlon® Groene Hart vanuit Woerden, 11 september SLOWTriatlon® Waterland van Friesland vanuit Sneek en op 7 oktober een kleinere zwembadeditie vanuit Harmelen. In 2022 zijn er edities georganiseerd in Amsterdam (Gaasperplas, juni) en in Oudemirdum (FR) aan het IJsselmeer in september.

 

Ik heb in 2020 de SLOWTriatlon® als idee en format ontwikkeld met als uiteindelijk doel dit sportevent in een tiental Nederlandse steden te gaan organiseren. Veel mensen zoeken naar een sportieve uitdaging, zonder dat het direct topsport hoeft te zijn. De SLOWTriatlon® biedt de mogelijkheid op verschillende niveaus deze extreme sport te beoefenen en daarmee komt de triatlon binnen het bereik van een nieuwe en een zeer brede doelgroep. De 1e editie was in Gaastmeer, Friesland, met 120 deelnemers. Profiel van de deelnemers is 60% vrouw en 40% man, gemiddelde leeftijd 47 jaar, variërend tussen de 20 en 75. Diverser vind je het niet ;-) In 2021 zijn de activiteiten ondergebracht in de stichting SLOWTriatlon® Nederland. In 2022 het ik het evenement vanwege de groei in deelnemers overgedragen aan een professioneel sportevenementenbureau (Emolife, Amsterdam) zodat de kwaliteit blijft gewaarborgd en meer deelnemers kunnen worden bediend. En kreeg ik weer tijd om te gaan fietsen en zeilen. In 2023 is het aantal deelnemers gegroeid naar 850.

 

https://www.slowtriatlon.com/

https://www.facebook.com/SLOWTriatlon