Fonsvanrooij fons-van-rooij fons van rooij fondsenwerving interim-directeur goede-doelen strateeg marketeer baukje tinke-effect

 

Hoe ga je veertig jaar vakervaring superkort samenvatten?

 

Na een loopbaan bij verschillende marketing en reclame-adviesbureaus en vier prachtige en leerzame jaren als marketing manager bij het Longfonds (toen nog Astma Fonds) startte ik in 1997 WWAV en ontwikkelde het met een grote groep fijne collega's tot een toonaangevend marketing- en communicatiebureau voor de goede doelensector. In 2011 droeg ik het bureau in goede staat over aan mijn opvolgers. Na een periode van rust en reizen vestigde ik me als zelfstandig adviseur om anderen te helpen met strategisch en hands on-advies. Met mijn levenspartner Baukje Stam startte ik de bloeiende adviespraktijk Think voor strategie- en visie-ontwikkeling van goede doelen. Met Mascha Buiting ontwikkelde ik een seminar reeks rond trends voor non-profitorganisaties. Samen gaven we een vijftigtal seminars en workshops voor Raden van Toezicht en medewerkers van goede doelen. In 2015 zette ik met collega’s uit het vak een samenwerkingscollectief op onder de naam Tinke,dat organisaties helpt voorbereid te zijn op de toekomst. En sinds 2011 was ik ook in de sector bestuurlijk actief, o.a. als lid van het landelijk hoofdbestuur VVD, lid Samenwerkende brancheorganisaties filantropie, lid Stuurgroep Wervingsrooster Huis-aan-Huis en bestuurslid/penningmeester van de stichting Groene Zorg. Een aantal keer pakte ik een interim-management-klus op. Tot 1 mei 2020 was ik voorzitter van branchevereniging voor goede doelen Nederland Filantropieland en bestuurslid Stuurgroep Erkenningsstelsel. Tot en met mei 2021 was ik lid van de raad van toezicht Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Door te stoppen met alle bestuursactiviteiten heb ik ruimte willen creëren voor nieuwe initiatieven. Zo zette ik een sportorganisatie op om de SLOWTriatlon® te organiseren op meerdere plekken in Nederland in meerdere versies. Voor de VVD stond ik als lijstduwer op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 in Woerden. In hetzelfde jaar ben ik aangetreden als voorzitter van de Wereldfietser, een wielervereniging met ruim 3600 leden.

 

In de loop der jaren werkte ik voor veel bekende merken: Longfonds, SOS-Kinderdorpen, KWF Kankerbestrijding, Giro555, Alpe d’Huzes, Hartstichting, Rode Kruis, Amnesty International, Wereld Natuur Fonds, Unicef, Wilde Ganzen, Alzheimer Nederland, Nierstichting, KNRM, Vluchtelingenwerk, Plan, Artsen Zonder Grenzen, Giro555, UAF, Make-A-Wish, Fonds Psychische gezondheid, Habitat for Humanity, Edukans, AAP, Aids Fonds, ALS, AMREF, CARE, Cliniclowns, Epilepsiefonds, Greenpeace, Hersenstichting, Humanitas, Kerk in Actie, Kerkbalans, KNCV Tuberculosefonds, Leger des Heils, Lepra stichting, Liliane Fonds, One men, Oxfam Novib, Spierfonds, Parkinson vereniging, Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek, Fonds Psychische Gezondheid, Proefdiervrij, Revalidatiefonds, Ronald McDonald Kinderfonds, Stop Aids Now, Tear, Terre des Hommes, Cliniclowns, Vogelbescherming, War Child, WSPA, Zonnebloem, Health Foundation Limburg, Ouderenorganisatie KBO-PCOB en Nationaal Ouderenfonds.

 

Hier vind je een print van mijn volledige CV

 

Zit jij met een vraagstuk in je organisatie? Bel me gewoon even 06 5470 8578