Fonsvanrooij fons-van-rooij fons van rooij fondsenwerving interim-directeur goede-doelen strateeg marketeer baukje tinke-effect

 

Hoe ga je veertig jaar vakervaring superkort samenvatten? Zo: Oude vos, lenig van geest

 

Na een loopbaan bij verschillende marketing en reclame-adviesbureaus en vier prachtige en leerzame jaren als marketing manager bij het Longfonds (toen nog Astma Fonds) startte ik in 1997 WWAV en ontwikkelde het met een grote groep fijne collega's tot een toonaangevend marketing- en communicatiebureau voor de goede doelensector. In 2011 droeg ik het bureau in goede gezondheid over aan mijn opvolgers. Na een periode van rust en reizen: wist ik het zeker... Ik vestigde me als zelfstandig adviseur om anderen te helpen met strategisch en hands on-advies. Met mijn levenspartner Baukje Stam startte ik de bloeiende adviespraktijk Think voor strategie- en visie-ontwikkeling van goede doelen. Met Mascha Buiting ontwikkelde ik een seminar reeks rond trends voor non-profitorganisaties. Samen gaven we een vijftigtal seminars en workshops voor Raden van Toezicht en medewerkers van goede doelen. En sinds 2011 ben ik ook in de sector bestuurlijk actief: Op dit moment als voorzitter van branchevereniging voor goede doelen Nederland Filantropieland, lid raad van toezicht Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), lid landelijk hoofdbestuur VVD, bestuurslid Stuurgroep Erkenningsstelsel, lid Stuurgroep Wervingsrooster Huis-aan-Huis en bestuurslid/penningmeester van de stichting Groene Zorg.

 

In 2015 zette ik met collega’s uit het vak een samenwerkingscollectief op onder de naam Tinke, dat organisaties helpt voorbereid te zijn op de toekomst. Mijn motto is niet voor niks: ‘Bewegen is kansen creëren’!

 

In de loop der jaren werkte ik voor veel bekende merken: Longfonds, SOS-Kinderdorpen, KWF Kankerbestrijding, Giro555, Alpe d’Huzes, Hartstichting, Rode Kruis, Amnesty International, Wereld Natuur Fonds, Unicef, Wilde Ganzen, Alzheimer Nederland, Nierstichting, KNRM, Vluchtelingenwerk, Plan, Artsen Zonder Grenzen, Giro555, UAF, Make-A-Wish, Fonds Psychische gezondheid, Habitat for Humanity, Edukans, AAP, Aids Fonds, ALS, AMREF, CARE, Cliniclowns, Epilepsiefonds, Greenpeace, Hersenstichting, Humanitas, Kerk in Actie, Kerkbalans, KNCV Tuberculosefonds, Leger des Heils, Lepra stichting, Liliane Fonds, One men, Oxfam Novib, Spierfonds, Parkinson vereniging, Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek, Fonds Psychische Gezondheid, Proefdiervrij, Revalidatiefonds, Ronald McDonald Kinderfonds, Alpe d’Huzes, Stop Aids Now, Tear, Terre des Hommes, Cliniclowns, Vogelbescherming, War Child, WSPA, Zonnebloem, Health Foundation Limburg, Ouderenorganisatie KBO-PCOB en Nationaal Ouderenfonds (2018).

 

Hier vind je een print van mijn volledige CV

 

Zit jij met een vraagstuk in je organisatie? Bel me gewoon even 06 5470 8578